miercuri, 27 ianuarie 2010

Leapsa de la Loredana

Am primit de la Loredana o leapsa draguta. Multumesc mult, Loredana, ca te-ai gandit la mine!
Intrebarea este : Ce reprezinta pentru mine iarna.

Ei bine, eu una iubesc anotimpul iarna nu mai departe pentru ca eu sunt nascuta iarna.
Apoi, iubesc iarna pentru zapada care invaluie toata natura si toata suflarea. Am impresia ca zapada ii niveleaza pe toti oamenii, iar celor mandri si trufasi le mai ingheata din ingamfare...Iarna sarbatorim faptul ca ni S-a nascut Mantuitorul! Apoi iubesc obiceiurile noastre romanesti legate de acest Eveniment. Ajunul cand vin multi copii cu colinda la usa casei noastre.
Ajunul Anului nou, cand pruncii ne fac urari de bine in sunet firav sau ferm de clopotel.
Dimineata de Sfantul Vasile cand asteptam copiii cu semanatul apoi mergem la Liturghie.


Iarna si, mai ales, de Craciun, portocalele au un gust aparte, o aroma suplimentara de sarbatoare. Nu ca portocalele ar fi cine stie ce fructe traditionale, dar imi amintesc de copilaria mea dulce si zemoasa.


Iarna am tihna sa citesc, sa beau o ceasca de cafea pe la 10 seara ca sa pot sta noaptea sa citesc.Imi mai aduc aminte de iernile cand aveam o Dacie care nu pornea sau care facea figuri pe drum si, cel mai important, de oamenii buni care imi sareau intotdeauna in ajutor. Acum, ca am schimbat, cu mila Domnului, Dacia, parca mi-e dor de vremurile acelea... Dar, sa nu fortam nota, ca ne bate Dumnezeu... (Masina din imaginea de mai jos nu a fost a mea, nici a stramosilor mei...)


Iarna imi mai aminteste de doamna doctor pe care o vizitam invariabil macar o data in acest sezon ca, deh, racim. (Scuzati reclama de mai jos; n-am gasit alta rima...)

Acest anotimp imi aminteste ca la noi in tara (mai ales in zona noastra) exista iarna si restul anului... Adica 6 luni de iarna....
Iacata ce inseamna pentru mine iarna.

Cum regula pentru un astfel de joc este sa ii invitam si pe altii sa intre in hora, dau leapsa mai departe Iulianei din Pridvor, Loredanei-fericita-si-studiind-pentru-examene, Ramonei si Marilenei.

Iarna usoara in continuare!

3 comentarii:

Loredana spunea...

O sa preiau leapşa cat de curând... mulţumesc pentru apelativul încrezător. M-aţi făcut să zâmbesc... aşa, într-o pauză de studiu, cică... O zi frumoasă!

Anonim spunea...

Sărut-mâna și eu, spre rușinea mea am uitat de leapșă! Te pup!

Cristina spunea...

Va sarut cu drag, scumpele mele! Succes in sesiune si respectiv in toate proiectele personale si profesionale!