joi, 22 octombrie 2015

Echilibrul in casa


 Cu toate ne dorim sa avem casa stralucind luna de curatenie, copii curati si bine educati, soti fericiti, iar noi, doamnele, sa aratam bine si sa ne simtim implinite.
Totusi, deseori nu le putem avea pe toate in acelasi timp, desi am vrea si ne promitem tainic ca de maine o sa ne mobilizam mai exemplar si o sa ne sacrificam ca totul sa fie perfect. Dar, se mai intampla lucruri neprevazute in viata unei familii si, la sfarsitul zilei, mai ales cand sunt copii mici prin preajma, casa arata cam vraiste, copiii sunt morocanosi, temele facute partial si neverificate, sotul flamand. Sentimentul de frustrare pe care il incearca o femeie in acele momente, numai o alta femeie il poate intelege.
Dupa umila mea parere, femeia nu ar trebui sa se lase coplesita de aceasta frustrare, ci sa se mobilizeze, sa faca ce poate sau, mai degraba, sa inteleaga ca nu le poate face pe toate si sa faca slalom printre nemultumiri pentru a aduce armonia in casa. Suna poate nedrept sau retrograd, dar deseori in momente de tensiune numai fameia reuseste sa aduca mult dorita pace care se cheama foarte dulce T I H N A. (Nu e cazul meu tot timpul, deseori sotul meu e cel care insenineaza atmosfera.)

Bine mai spune Diana, artist, mama si sotie, cand e intrebata cum gaseste echilibrul intre munca si familie:

" Mereu mai e ceva de făcut, dar un singur lucru încerc din răsputeri: să nu alung tihna din casă prin stresul de a atinge perfecțiunea."



(Scuzati lipsa de inspiratie, atat am gasit in calculator printre pozele mai recente, ca sa ma inspire sa ilustrez postarea..)

4 comentarii:

Loredana spunea...

Echilibrul trebuie sa fie in tine, ca altfel e greu sa vina din alta parte.
Eu cred ca oricat de curata si de ordonata ar fi o femeie, trebuie sa fie si realista ca ordinea si curatenia nu merg chiar mana in mana cand ai copii mici. Daca esti realist si nu ai asteptari exagerate, atunci echilibrul vine de la sine.
Zile frumoase iti doresc!

Cristina spunea...

Ai dreptate, draga mea! Deja ma simt sincer mai bine.
Multumesc, zile cu soare si cu bucurii iti doresc!

Martha spunea...

The house is "lived in" not always clean and that's fine! ♥ What are you building in the photo?

Cristina spunea...

Yes, that's true, a house that is alive doesn't always look like a museum...
Well, as a matter of fact, that photo was taken by my husband on the construction site where he works; I don't know why it inspired me for the idea of balance...