duminică, 14 decembrie 2008

Prajitura

Pentru ultimele zile din Post, iata o reteta de prajitura delicioasa gasita in cartea preotesei Garoafa Coman despre care v-am mai vorbit. O redau intocmai:
Prajitura cu mere
2 cesti mere rase
2 cesti zahar
2 cesti faina
1 praf de copt
1 lingura bicarbonat stins in putin otet
1 ceasca nuca macinata (facultativ; eu nu am pus, nu suport nuca)

Sos
2 cesti apa
2 cesti zahar
6 linguri cacao
1 pachet margarina
Se curata merele si se dau pe razatoarea mare (nu se storc de zeama). Se freaca cu zaharul, se adauga bicarbonatul, stins in putin otet ( nuca, daca se doreste), faina si se omogenizeaza compozitia. Se pune in tava unsa cu margarina si pudrata cu multa faina. Se lasa in cuptor pana capata culoare cafenie. Se scoate, se portioneaza (imediat, foarte important) si se toarna deasupra sosul de cacao, care se obtine prin fierberea tuturor ingredientelor timp de 10 minute la foc potrivit.
Se lasa 2-3 ore la rece, sa traga bine sosul.
Incercati sa puneti compozitia intr-o tava inalta, deoarece sosul va iesi destul de mult si va fi nevoie sa turnati in mai multe reprize peste compozitia coapta .

Prajitura este excelenta si nu e greu de facut.
Pofta buna !

Niciun comentariu: