Ca o gospodina nevrednica ce sunt, abia acum m-am apucat sa fac dulceata de prune...
Dupa ce am spalat bine prunele, mi-am convocat familia la o claca de scos samburii si, pe punctul de a-i arunca (samburii), m-a strafulgerat o idee: daca se poate face ceva cu ei, asa cum stiam despre samburii de caise.
Am dat un search pe Internet si am descoperit ca samburii de prune, dar mai ales cei de caise si de alte fructe si seminte contin vitamina B-17 (Amgdalina) care omoara celulele cancerigene din organismul uman. Cum era de asteptat, acest remediu natural incurca socotelile marilor companii care produc citostatice si alte medicamente, asa ca acest leac este trecut sub tacere cu buna stiinta.
Dar, mai bine cititi articolul de aici:
Cand eram copii scobeam intotdeauna si mancam continutul samburilor. Nici nu stiam cat de buni sunt.
RăspundețiȘtergereDa, Luiza, cred ca zici de migdale, nu? Am vazut si eu ca nutritionistii recomanda evitarea migdalelor din SUA. Cat despre ceilalti samburi (caise, prune, mere etc.) ii putem lua usor din copacii si celelalte plante care cresc pe meleagurile unde traim. Asa rau imi pare ca am aruncat luna trecuta samburii de caise pe care, din instinct, i-am colectat toata vara... Te imbratisez si iti doresc o toamna rodnica!
RăspundețiȘtergereExact, Lore! Eu imi amintesc cum spargeam cu ciocanul (am crescut la bunici, iar bunicul era tamplar) samburii de caise si cum ii rontzaiam pana la "maduva" pe aceia de la mar si de la para. Da, avem atatea remedii la indemana! Te pup si spor in toate iti doresc!
RăspundețiȘtergere